(Τα λογότυπα που προέκρινε η κάθε χώρα που συμμετείχε στο πρόγραμμα, εκτός της Κύπρου)

Καθώς εξελίσσεται το πρόγραμμα ERASMUS+, στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε και ένας μικρός διαγωνισμός μεταξύ όλων των χωρών που συμμετέχουν (partners) στο πρόγραμμα, για το ποιος θα σχεδιάσει το καλύτερο λογότυπο (logo), που θα συνοδεύει το πρόγραμμα. (Η Κύπρος δεν συμμετείχε καθώς ανέλαβε να σχεδιάσει το σκίτσο του πρωταγωνιστή του κόμικ, ODY). Υπενθυμίζουμε ότι το περιεχόμενο του προγράμματος αφορά ένα κόμικ με πρωταγωνιστή ένα Σύρο πρόσφυγα, που περιπλανιέται σαν άλλος Οδυσσέας, στις έξι χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με τελικό προορισμό τη Σουηδία.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν οι πέντε καθηγητές από κάθε χώρα που αποτελούν την παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος οι οποίοι μάλιστα δεν μπορούσαν να ψηφίσουν το λογότυπο της χώρας τους. Το λογότυπο που κέρδισε το διαγωνισμό ήταν το λογότυπο της Ελλάδας, δηλαδή του Γυμν. Στεφανοβικείου. Αυτή είναι άλλη μια επιτυχία του σχολείου μας με διαστάσεις Ευρωπαϊκές μάλιστα.

Η παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος, συγχαίρει όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στον εσωτερικό διαγωνισμό του σχολείου μας, και σχεδίασαν (με το χέρι ή ψηφιακά) το λογότυπο της αρεσκείας τους. Τελικά ένα από τα δικά τους logo κέρδισε την εκτίμηση όλων των συμμετεχόντων χωρών.

Από admin