A TAXI            Στο πλαίσιο του μαθήματος project τόσο της Α΄ Γυμνασίου όσο και της Β΄ Γυμνασίου παρουσιάστηκαν στην αρχή προβλήματα τα οποία αφορούσαν το σχηματισμό των ομάδων. Ωστόσο, ύστερα από συζήτηση με τα παιδιά αλλά και τη στήριξη της Διευθύντριας κ. Μαυρογιαννάκη καταφέραμε να δημιουργηθούν ομάδες που αποτελούνταν όλες από αγόρια και κορίτσια τα οποία κατάγονται και από το Στεφανοβίκειο αλλά και από το Ριζόμυλο. Η συνεργασία ήταν σε γενικές γραμμές άψογη (εκτός κάποιων εξαιρέσεων που δεν συμμετείχαν πάντα),τα παιδιά δούλεψαν με κέφι και αρκετές φορές

το βρήκαν διασκεδαστικό. Αναπτύχθηκαν φιλίες και παραμερίστηκαν οι “αντιπάθειες”.

Με την Α΄ Γυμνασίου ασχοληθήκαμε με το θέμα «Τα είδη του ρατσισμού».Οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν , έψαξαν και βρήκαν πληροφορίες και στο τέλος παρουσίασαν τις εργασίες τους ανά ομάδες σε χαρτόνι. Στο γ΄τρίμηνο επεξεργαστήκαμε και το θέμα της Βίας αλλά και της ενδοσχολικής βίας συγκεκριμένα.

Η Β΄ Γυμνασίου επέλεξε το θέμα «Τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας». Οι μαθητές επέλεξαν περιοχές της Ελλάδος και βρήκαν πληροφορίες για τα ήθη και έθιμα των περιοχών αυτών όπως κάλαντα και γλυκά. Τα ήθη και έθιμα των Χριστουγέννων τα παρουσίασαν στη Χριστουγεννιάτικη  γιορτή όπου ήταν καλεσμένοι και οι γονείς. Τα παιδιά είχαν ετοιμάσει ανά ομάδες τα γλυκά από κάθε τόπο και τα μοίρασαν στους γονείς, στους καθηγητές και στους συμμαθητές τους.Τα έθιμα του Πάσχα τα παρουσίασαν την ημέρα πριν τις διακοπές του Πάσχα.

Στο τέλος της σχολικής χρονιάς παρουσιάστηκαν όλες οι εργασίες σε χαρτόνια με εικόνες και  σχόλια και τοιχοκολλήθηκαν στην είσοδο του σχολείου.

Το τελικό αποτέλεσμα ενθουσίασε τους μαθητές παρ΄όλες τις δυσκολίες που ίσως συνάντησαν για την υλοποίηση της εργασίας.

Η εκπαιδευτικός

Κουτσιόγγουλου Όλγα

Από admin