1.   Το πρωί της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2017 στο αμφιθέατρο “Κορδάτος” του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μίλησε στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Μαγνησίας ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας και καθηγητής του ΜΙΤ, Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.
    Το αμφιθέατρο ήταν ασφυκτικά γεμάτο με περισσότερους από 500 μαθητές που με απόλυτη προσήλωση και θαυμασμό παρακολούθησαν τον σπουδαίο επιστήμονα. Ο 36χρονος καθηγητής ήταν προσκεκλημένος του παραρτήματος Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, που συμπληρώνει 100 χρόνια από την ίδρυσή της το 2018, που έχει χαρακτηριστεί και ως Έτος Μαθηματικών. Το θέμα της διάλεξης του ήταν Τεχνητή Νοημοσύνη. Έγινε ευρύτερα γνωστός όταν κατάφερε να λύσει τον γρίφο του John Nash που απασχολούσε τους επιστήμονες όλου του κόσμου για περισσότερα από 60 χρόνια. Τελείωσε το Ε.Μ.Π το τμήμα Ηλεκτρολόγων με βαθμό 9,98 ,έκανε το διδακτορικό του στο Πανεπιστήμιο του Berkley και
    εργάστηκε ως μετα-διδακτορικός φοιτητής στη Microsoft.
    Οι μαθητές του Γυμνασίου μας δεν έχασαν την ευκαιρία και συνοδευόμενοι από τον κ. Λουφόπουλο Γεώργιο θαύμασαν από κοντά τον διάσημο ?πρότυπο- Έλληνα.

Από admin