Τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή της λήξης της σχολικής χρονιάς 2016-2017.

Η φετινή γιορτή όμως, ήταν ιδιαίτερη  για δύο λόγους.

  • Ο πρώτος έχει να κάνει με την παρουσίαση του βιβλίου “ψαχουλεύοντας το σεντούκι της παράδοσης”. Ένα βιβλίο που αποτελεί προϊόν εργασίας δύο ετών από τα παιδιά που φοίτησαν στην Γ΄Γυμνασίου την σχολική χρονιά 2015-2016, και είχαν για συντονιστές τις εκπαιδευτικούς Ακριβούση Κωνσταντία & Τσιμητρά Ευαγγελία. Το βιβλίο πραγματοποίησε μια έρευνα σε βάθος χρόνου προσπαθώντας να καταγράψει αλλά και να διασώσει ήθη, έθιμα και παραδόσεις του Ριζομύλου και του Στεφανοβικείου. Ήταν μια δύσκολη και χρονοβόρα προσπάθεια με συλλογή πλούσιου οπτικοακουστικού υλικού που συνεισφέρει κατά πολύ στη διάσωση της παράδοσης του τόπου μας.
  • Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι μια εξαιρετική εκπαιδευτικός που λάμπρυνε και καθοδήγησε το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου για πέντε συνεχόμενα έτη, από το σχ. έτος 2012-13, περνάει πλέον στη “χρυσή εφεδρεία της εκπαίδευσης” δηλαδή στη συνταξιοδότηση. Όσοι έζησαν από κοντά το σχολείο, αυτά τα χρόνια γνωρίζουν ότι η Κατερίνα Μαυρογιαννάκη αγάπησε και δούλεψε γι΄αυτό το σχολείο όσο λίγοι. Δεν επαναπαύθηκε στα τυπικά καθήκοντα του διευθυντή μιας σχολικής μονάδας, αλλά δούλεψε για χρονίζοντα προβλήματα του σχολείου, ενέπνευσε και άλλους εκπαιδευτικούς να δουλέψουν για το σχολείο, ενώ αφιέρωσε πολύ χρόνο για κάθε μαθητή που χρειαζόταν επιπλέον βοήθεια και στήριξη. Γι΄αυτούς και για πολλούς ακόμη λόγους που γνωρίζουν καλά όσοι έζησαν από κοντά το σχολείο τα τελευταία χρόνια, αξίζει στην Κατερίνα Μαυρογιαννάκη, κάθε τιμή.

Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν και ένα μικρό θεατρικό δρώμενο, με θέμα τις εμπειρίες του μεγάλου Έλληνα λογοτέχνη Ν. Καζαντάκη από το ταξίδι του στην Ισπανία του εμφυλίου, ενώ στο χώρο της εκδήλωσης έγινε έκθεση έργων τεχνολογίας των παιδιών.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα  τον Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου, Δημήτρη Νασίκα, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση, τον πατέρα Νικηφόρο και την κα Σαλαγά Βασιλική που ήταν παρόντες στην εκδήλωση και συνεισέφεραν με τις γνώσεις τους στην ολοκλήρωση του βιβλίου “ψαχουλεύοντας το σεντούκι της παράδοσης”.

Ακολουθούν φωτογραφίες από την όλη εκδήλωση.

Από admin