Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Γυμνάσιο Στεφανοβικείου η Θεματική Εβδομάδα .

Από 8-12 /5/2017 το Γυμνάσιό μας υλοποίησε το πρόγραμμα της Θ.Ε. και στους τρεις  θεματικούς άξονες: α) διατροφή και ποιότητα ζωής, β) πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων και γ) έμφυλες ταυτότητες .Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε με διάφορους τρόπους:  με παρακολουθήσεις στις τάξεις κατά τη διάρκεια των μαθημάτωνίο, με εκδηλώσεις που αφορούσαν  όλη τη σχολική κοινότητα (γονείς και μαθητές), με ερευνητικές διαδικασίες και με   βιωματικές δράσεις.

Έτσι στο πλαίσιο του πρώτου θεματικού άξονα (διατροφή και ποιότητα ζωής)  συνεργαστήκαμε με το Κ.Υ. Βελεστίνου, την κα Χασιώτη Αντωνία   και την κα Ακριβούση  Μαρία. Για το δεύτερο θεματικό άξονα ( εθισμός και εξαρτήσεις ) συνεργαστήκαμε με το ΚΕΘΕΑ Πιλότος  και το Τμήμα Ασφάλειας Βόλου (Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ) και για τον τρίτο θεματικό άξονα συνεργαστήκαμε επίσης με το Κ.Υ. Βελεστίνου , με την κα Χασιώτη Αντωνία και την κα Πάντζιου Κατερίνα , ψυχολόγο  του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Η εμπειρία και η γνώση που αποκόμισαν τα παιδιά μας ήταν ουσιαστική και απαραίτητη για τη ζωή τους  και θα αποτελέσουν αφορμή για μεγαλύτερο προβληματισμό  στη συνέχεια.

Ευχαριστούμε  όλους όσοι μας βοήθησαν και ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

WP_20170510_11_23_24_Pro

Από admin