Category Archives: ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Πρόσκληση Γονέων / Κηδεμόνων

ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ

Αγαπητοί γονείς,

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, σε συνεργασία με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» σας προσκαλούν στην ενημερωτική διαδικτυακή συνάντηση με γενικό θέμα: «Παιδιά και έφηβοι στις μέρες του #ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ : ενημέρωση για την πανδημία COVID 19», που θα πραγματοποιηθεί σε συνθήκες ζωντανής μετάδοσης στο Youtube την Τετάρτη 29 Απριλίου και ώρες 18:30-20:00.

Συμμετέχουν επίσης τα δίκτυα του ΟΚΑΝΑ και του προγράμματος «Από το Α έως το Ω : μια Ακαδημία για Γονείς» της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (Ε.Ε.Ε.Ι.)

Προκειμένου να παρακολουθήσετε την ενημερωτική συνάντηση ζωντανά, δεν έχετε παρά να πληκτρολογήσετε την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση σε ένα φυλλομετρητή, δηλαδή, ένα πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο:

https://youtu.be/Yl5Cleb5cio 

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως οι ομιλίες θα μαγνητοσκοπηθούν και πως αυτή η μαγνητοσκόπηση (το βίντεο) της εκδήλωσης θα είναι διαθέσιμη και μετά το τέλος της πραγματοποίησης της στο youtube με τον τίτλο :«Παιδιά και έφηβοι στις μέρες του #ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ : ενημέρωση για την πανδημία COVID 19»,ώστε να μπορέσετε να την παρακολουθήσετε.

Το πρόγραμμα της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι το ακόλουθο:

Γεώργιος  ΚόσυβαςΠεριφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Αττικής

Μαρία  Δίπλα

Υποδιοικήτρια 2ης ΔΥΠε Πειραιώς/Αιγαίου

Κων/νος Κοκκώλης

Αντιπρόεδρος  ΔΣ ΟΚΑΝΑ

Καλωσόρισμα – Συντονισμός
Μαρίζα ΤσολιάΚαθηγήτρια Παιδιατρικής-Λοιμωξιολογίας

Διευθύντρια Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής ΕΚΠΑ

Χαρακτηριστικά της λοίμωξης COVID 19στα παιδιά και τους εφήβους
Άρτεμις ΤσίτσικαΑναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής ΕΚΠΑ

Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική ΕΚΠΑ

#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Και τώρα τι γίνεται;
Διαχείριση των σχέσεων μέσα στην οικογένεια στην εποχή του COVID 19 
Ευθαλία ΤζίλαΠαιδοψυχίατρος MSc –

Ακαδημαϊκή υπότροφος  ΕΚΠΑ

#ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ Οδηγός επιτυχίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις
Δρ Αλέξανδρος ΚαπανιάρηςΣυντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Πληροφορικής (ΠΕ86) ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας #ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Εργαλεία και δράσεις στο δρόμο για την εξ αποστάσεως εκπαίδευσης – Δημιουργικό διαδίκτυο 

Δ.Τ. ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ ΔΔΕ

Δημιουργούμε στο Σπίτι

Επίσκεψη στο Λαογρ. Μουσείο Στεφανοβικείου

2020-02-12 10-54-18

Στα πλαίσια του μαθήματος Οικιακής Οικονομίας, την Τετάρτη 12/2/2020 πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές της Α΄Γυμνασίου συνοδεία του αρμόδιου εκπαιδευτικού, ωριαία επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Στεφανοβικείου.

Εκεί είχαμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο χώρο από τον πατέρα Νικηφόρο, που σημειωτέον είναι ο άνθρωπος που συνέβαλε όσο κανένας άλλος στην δημιουργία αυτού του Μουσείου. Μέσα σε λίγα τετραγωνικά περικλείεται όλη η ιστορία αυτού του τόπου. Πλήθος από φωτογραφίες, φορεσιές, μακέτες και αντικείμενα, που συγκεντρώθηκαν με επιμέλεια στη διάρκεια των ετών, μας φέρνουν πιο κοντά σε μια εποχή που έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Πιστεύουμε ότι τέτοιες επισκέψεις συμβάλλουν σημαντικά στη γνώση της τοπικής ιστορίας και βοηθούν τα παιδιά να γνωρίσουν τον τόπο τους μέσα από το παρελθόν του.

2020-02-12 11-00-20 2020-02-12 11-10-37 2020-02-12 11-11-03 2020-02-12 11-11-32 2020-02-12 11-11-57 2020-02-12 11-12-36

Αξέχαστη «διδακτική επίσκεψη» στο ΧΚΠ !!!

000

Την Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 οι τάξεις της Β΄ & Γ΄ γυμνασίου Στεφανοβικείου, συνοδεία των εκπαιδευτικών του σχολείου, Λουφόπουλου Γιώργου και Παπακυρίτση Βασίλη, πραγματοποίησαν Διδακτική Επίσκεψη στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου.

Όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν στην επίσκεψη αυτή είχαν τη μοναδική ευκαιρία να εξασκήσουν τις δεξιότητές τους στο σκι. Αυτό κατέστη δυνατό χάρις την πρότερη συνεννόηση του σχολείου μας με τη διεύθυνση του ΧΚΠ έτσι ώστε το κέντρο να ανοίξει αποκλειστικά για το σχολείο μας, αλλά και να «κλείσουμε» εξοπλισμό και εκπαιδευτές, σε προνομιακή τιμή.

Η σημασία αυτής της Διδακτικής Επίσκεψης είναι πολύ μεγάλη, αφού όλα τα παιδιά νίκησαν το φόβο και την προκατάληψη που υπάρχει, σχετικά με τον κίνδυνο τραυματισμού τους σε ένα άθλημα πρωτόγνωρο για τους περισσότερους αλλά συνάμα εντυπωσιακό!!!

Οι εντυπώσεις και αναμνήσεις είναι σίγουρο ότι θα συνοδεύουν τους περισσότερους για χρόνια!

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του ΧΚΠ κ. Γρηγόρη Ιγγλέση για την συνεργασία του, καθώς και τη Διευθύντρια του σχολείου κα. Ελισάβετ Λάμπογλου για την ένθερμη υποστήριξη της επίσκεψης αυτής για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά!!!

2020-01-28 11-02-29 _01